http://backrooms-pl-piaskownica.wikidot.com/sandox-dr-klimczuka
Hej! Zależy mi na opublikowaniu mojego poziomu. Z góry dziękuje za poświęcony czas.
http://backrooms-pl-piaskownica.wikidot.com/sandox-dr-klimczuka
Hej! Zależy mi na opublikowaniu mojego poziomu. Z góry dziękuje za poświęcony czas.
Jedna krytyka, robi się!
Poziom PL-50 jest pięćdziesiątym poziomem Backrooms.
Tutaj trzeba dodać, że Poziom jest polski ("pięćdziesiątym polskim poziomem")
—
Znajduje się tam ich około 3 tysięcy, i są bardzo agresywnie nastawione w stosunku do ludzi, lub innych bytów.
na
Ich liczebność wynosi około 3 tysiące, zaś ich nastawienie do innych form życia jest agresywne.
—
Podłoga tego poziomu jest pokryta krwią, która należy do ludzi.
na
Podłoga tego Poziomu jest pokryta krwią, która została zidentyfikowana jako ludzka.
—
W różnych miejscach czasem znajdują się metalowe szafki, które są obfite w wodę migdałową, pożywienie lub strzelbę kalibru 20.
na
Wędrowcy mogą znaleźć na tym Poziomie metalowe szafki zawierające obfity zapas wody migdałowej, pożywienia, bądź strzelby o kalibrze 20 mm.
—
Możliwe jest znalezienie w nich również serce świnio-mutanta, oko i palec człowieka, wątrobę świni, nóż kuchenny lub maczetę, najczęściej zardzewiałą.
na
Istnieje również szansa na znalezienie serca świnio-mutanta, części ciała człowieka, świńską wątrobę, nóż kuchenny, a czasami maczetę, która często okazuje się być zardzewiała.
—
Na poziomie PL-50 występują opady deszczu, krwi lub najrzadziej kwasu.
na
Deszcze na Poziomie PL-50 składają się z wody, krwi, bądź kwasu. Spośród tych trzech, kwaśne opady występują raz na dwa miesiące.
—
Jest tam mgła, która nie jest zbyt silna, lecz przy bytach nasila się do wysokiego stopnia.
na
Występująca na Poziomie mgła nie jest gęsta, aczkolwiek jeśli jej gęstość się zwiększa, w pobliżu znajduje się Byt.
—
Temperatura panująca tam to około 10 ℃ bądź niższa. W niektórych miejscach temperatura sięga nawet 43 ℃, 56 ℃, 58 ℃ i maksymalna odnotowana temperatura to 67 ℃.
na
Temperatura powietrza wynosi około 10 stopni Celsjusza. Zależnie od miejsca, odnotowane również zostały progi 43℃, 56℃, 58℃ i 67℃.
—
Brak baz, posterunków i społeczności na poziomie PL-50.
na
Nie ma żadnych baz, posterunków, czy społeczności na tym Poziomie.
—
W zakładce "Wejścia i wyjścia", przy wejściach warto dodać w jaki sposób można dostać się na Poziom PL-50 z PL-5 i PL-49. W zakładce "Wyjścia" przydałaby się informacja na jakim Poziomie wędrowcy pojawiają się po użyciu tego wyjścia.
Będę czekać na odpowiedź, dzięki za przeczytanie!
carpe diem
Dziękuje bardzo za krytykę. Bardzo mi pomagasz.
Inspire już całkiem nieźle się tobą zajęła, ale jednak widzę parę rzeczy, o których nie wspomniała. Ja je wymienię.
Poziom PL-50 to wielkie zaplecze rzeźnika o wymiarach około 524 [km²].
Samo "524 km2" bez nawiasów kwadratowych i podkreśleń wystarczy. Dodatkowo to zdanie jest niejasne. Czym są "zaplecza rzeźnika"? Mowa tu była o zapleczach rzeźni? W takim razie to jest budynek, a skąd w budynku deszcz?
Zawiera wiele pomieszczeń z martwymi świniami, które najczęściej są zmutowane i agresywne.
To zdanie wydaje mi się dziwne w swoim sensie. Świnie są martwe, ale jednak są agresywne. Poza tym, na zdjęciu obok, widać, że wiszą na hakach. Uważam, że powinieneś autorze rozwinąć ich opis. Gdzie żyją? Hasają wolną po pokojach? No i są martwe, czy nie? Nie mówię, że nie mogą być, tylko moim zdaniem brak takiego wyjaśnienia lekko utrudnia odczytanie i zrozumienie tekstu.
Dostać się można dzięki poziomowi PL-49 , lecz bardzo rzadko za pomocą poziomu PL-5
Gdy wymieniamy wyjścia/wejścia, zazwyczaj dzielimy je po kolei, gdzie można się dostać za ich pomocą/skąd prowadzą.
Czyli:
- Dostać się można dzięki poziomowi PL-49.
- lecz bardzo rzadko za pomocą poziomu PL-5
Nie zapominaj tutaj jednak rozwinąć tego opisu wyjść i wejść. No i nie zdziw się jakbyś, kiedyś napotkał na EN pracę, które nie trzymają się tego formatu
Podsumowanie: Twoja praca zawiera braki w opisie oraz od czasu do czasu niezrozumiałe/źle napisane zdania.
Dodatkowym błędem jest (każdy, kto już przeżył moją krytykę, wie, o czym zaraz powiem :zwyrolkot:) brak czegoś, co zainteresuje czytelnika, mój drogi. Nie musisz pisać epopei narodowej wystarczy coś krótkiego, aby przeszło przez krytykę.
Mam nadzieję, że pomogłem. Widzimy się przy następnej krytyce, gdyż:
Nie udzielam aprobaty na publikację.
Wybacz, ale jest to jeszcze za słabo opisana praca. Jeśli gdzieś byłem nie jasny (a na pewno byłem) daj znać! I postaram się wszystko wyjaśnić. Dodatkowo szybszy sposób na komunikację z krytykami, jest przez naszego discorda. Możesz dołączyć, jeśli chcesz.
PS: Musisz podać licencję swojego zdjęcia. Jeśli jest twojego autorstwa, napisz to.
Dziękuję za krytykę, Oznaczę poźniej te zdjęcie
Poprawki zostały wprowadzone. (Zdjęcie nie jest objęte prawami autorskimi)
Wikidon't działaj!
Wyślij mi link, do strony, z której masz to zdjęcie.
Witaj,
Niestety na witrynie nie można używać zdjęć, które znajdują się na nieodpowiedniej licencji. Każdy obrazek umieszczony na wiki musi być kompatybilny z licencją CC BY-SA 3.0, tzn. nie może być objęty Copyrightem lub NC oraz ND. Jestem właśnie w trakcie przygotowywania poradnika wykorzystywania zdjęć, gdzie dokładniej to wyjaśnię.
W skrócie należy szukać zdjęć na licencji CC0 lub CC BY SA. Wiele takich zdjęć jest na wikimedia commons.
Obrazek, który wykorzystałeś na stronie pochodzi z Shutterstocka, więc cytując ich politykę, nie można używać tego zdjęcia.
Użytkownik nie może wykorzystywać zawartości Shutterstock w żadnym celu bez uprzedniego uzyskania licencji na ich wykorzystanie. Wszelkie wykorzystanie z treści Shutterstock przez użytkownika podlega odpowiedniej umowie licencyjnej zawartej oddzielnie między użytkownikiem i Shutterstock. Wyświetlanie i/lub rozpowszechnianie do publicznej wiadomości jakichkolwiek znaków wodnych lub nielicencjonowanych treści Shutterstock (włączonych do pracy pochodnej lub samodzielnie) stanowi naruszenie praw autorskich.
W razie problemów i pytań jestem gotów pomóc. Dziękuję za poświęcony czas i pozdrawiam,